Czas na naleśniki ... ;)

3 comments


Naleśniki z serem, i konfiturami


Składniki


  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • jajko
  • łyżka oleju
  • trochę soli, i/lub cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • masło do smażenia

Przygotowanie:

w miseczce wymieszać dobrze szklankę mąki, szklankę mleka, jajko,łyżkę oleju, z odrobiną proszku do pieczenia, na jednolitą masę o odpowiedniej konsystencji, na patelni rozgrzać kawałek masła, wlewać masę naleśnikową na patelnie trzeba od środka a ruchem patelni rozprowadzić po całości, by naleśniki były jak najcięższe,no i najtrudniejsza sztuka, którą już opanowałem, przewrotka naleśnika w powietrzu na drugą stronę na patelni ;) jak już upieczemy naleśnika z obu stron wykładamy na talerz , który najlepiej mieć blisko miejsca w którym smażymy, czynność powtarzamy aż nam się skończy całe ciasto. No to zabieramy się za nadziewanie, a nadzienie zależy już od waszej fantazji, konfitury, szpinak z fetą, twarożek... To już sobie sami wymyślicie :) Smacznego !

Next PostNowszy post Previous PostStarszy post Strona główna

3 komentarze: