Składniki
- bułki lub bagietka
- świeże lub mrożone leśne grzyby (np. maślaki)
- szynka w plasterkach
- ser
- tymianek
- bazylia
- oregano
- oliwki
- łyżka przecieru pomidorowego
- tłuszcz do smażenia
- pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Grzyby pokroić w plasterki i zesmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu.do grzybów dodać trochę oregano i bazylii.Dodać pieprz i sól do smaku. W kubku wymieszać łyżkę przecieru pomidorowego odrobinę wody i dodać tymianek i bazylię ewentualnie dodać trochę soli i pieprzu wymieszać wszystkie składniki, powstałym sosem wysmarować bułki lub bagietki przekrojone a pół. na sos ułożyć smażone grzyby plasterki szynki pokrojone w cienkie paski, i starty na tarce twardy ser żółty, na wierzch ułożyć oliwki,całość piec w piekarniku lub mikrofali. Smacznego :)
A wiesz jakie dobre by były gdyby dodać ser pleśniowy i mozzarelle :)
OdpowiedzUsuńWiem, lubię ser pleśnowy i mozarellę.To był spontaniczny pomysł typu "co ja właściwie mam w lodówce" ;) Więc nie do końca przemyślany ;)
OdpowiedzUsuń