Zapiekanki z leśnymi grzybami z serem,sosem neapolitańskim i oliwkami

2 comments

Składniki


  • bułki lub bagietka
  • świeże lub mrożone leśne grzyby (np. maślaki)
  • szynka w plasterkach
  • ser
  • tymianek
  • bazylia
  • oregano
  • oliwki
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:


Grzyby pokroić w plasterki i zesmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu.do grzybów dodać trochę oregano i bazylii.Dodać pieprz i sól do smaku. W kubku wymieszać łyżkę przecieru pomidorowego odrobinę wody i dodać tymianek i bazylię ewentualnie dodać trochę soli i pieprzu wymieszać wszystkie składniki, powstałym sosem wysmarować bułki lub bagietki przekrojone a pół. na sos ułożyć smażone grzyby plasterki szynki pokrojone w cienkie paski, i starty na tarce twardy ser żółty, na wierzch ułożyć oliwki,całość piec w piekarniku lub mikrofali. Smacznego :)
Next PostNowszy post Previous PostStarszy post Strona główna

2 komentarze:

  1. A wiesz jakie dobre by były gdyby dodać ser pleśniowy i mozzarelle :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wiem, lubię ser pleśnowy i mozarellę.To był spontaniczny pomysł typu "co ja właściwie mam w lodówce" ;) Więc nie do końca przemyślany ;)

    OdpowiedzUsuń