Składniki
- 3 dosyć twarde jabłka
- jajko
- 1/2 szklanki mleka
- 5 łyżek mąki pszennej
- sól
- cukier
- cukier puder
- cynamon
Przygotowanie:
Z mąki, mleka i jajka należy zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany, dodać odrobinę soli. do tak przygotowanego ciasta dodać cynamon. Jabłka dokładnie umyć i obrać cienko ze skórki.Usunąć z jabłek gniazda nasienne i pokróić jabłka w plastry, które będą miały kształt krążków (grubość powinna wynosić około centymetra). Każdy krążek maczaj w przygotowanym cieście i smażyć na złoty kolor. Gotowe krążki posyp cukrem pudrem.Smacznego !
To nawet coś więcej - to jabłka w cieście - a to dla mnie coś o wiele smaczniejszego!
OdpowiedzUsuńJabłka w cieście cynamonowym ;)
OdpowiedzUsuń