Plasterki jabłek w lekkim cynamonowym cieście ;)

2 comments



Składniki


  • 3 dosyć twarde jabłka
  • jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • sól
  • cukier
  • cukier puder
  • cynamon

Przygotowanie:

Z mąki, mleka i jajka należy zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany, dodać odrobinę soli. do tak przygotowanego ciasta dodać cynamon. Jabłka dokładnie umyć i obrać cienko ze skórki.Usunąć z jabłek gniazda nasienne i pokróić jabłka w plastry, które będą miały kształt krążków (grubość powinna wynosić około centymetra). Każdy krążek maczaj w przygotowanym cieście i smażyć na złoty kolor. Gotowe krążki posyp cukrem pudrem.

Smacznego !

Next PostNowszy post Previous PostStarszy post Strona główna

2 komentarze:

  1. To nawet coś więcej - to jabłka w cieście - a to dla mnie coś o wiele smaczniejszego!

    OdpowiedzUsuń